HomeHundarUppsättning av hjul hjälper hund utan framben att kunna leka

Uppsättning av hjul hjälper hund utan framben att kunna leka

-

Det finns inget riktigt som en hjärtevärmande hundberättelse för att lysa upp din dag, så utan vidare, låt mig berätta om Roo.

Ro hade inte den bästa starten på livet, hennes ägare tror att hon föddes med tre ben i Rumänien och fick amputera bort till bara två efter att ha blivit våldsamt attackerad av en annan hund.

Men saker och ting började förbättras för henne när hon var fem månader gammal och de tidigare nämnda ägarna, Nikki och Lan, från Storbritannien, kom till hennes räddning och adopterade henne. Roo hade lärt sig att klara sig med bara de två benen, lite som en känguru, men hon kunde inte leva som en vanlig hund.

Men Roos andra lyckoträff vände verkligen hennes liv. Hillheads Dog Training Centre i Whitley Bay kom för att höra om hennes historia och började organisera en serie insamlingar för att samla in pengar för att köpa Roo en uppsättning hjul.

Tack vare generösa donationer samlades £800 in och en uppsättning anpassade hjul beställdes från Eddie’s Wheels i Massachusetts, USA .

Sedan dess har Roo inte sett sig tillbaka.
Nikki sa: ”Roo visste aldrig något annorlunda förut så hon skulle bara använda sina bakben men hon kan röra sig så mycket snabbare med hjälp av hjulen.

”De har specialbyggts så att hjulen är bredare. Det betyder att Roo kan springa runt snabbare på sanden eller vilken yta som helst. Hjulen gör att hon kan göra allt som alla andra hundar kan.

”Jag tror att Roos historia för några år sedan kan ha utspelat sig annorlunda och hon kanske inte hade haft sån tur men med de tekniska framstegen vi har sett har hon kunnat behandlas precis som alla andra hundar.

”Världen måste anpassa sig eftersom dessa hundar behöver kärlek, alla hundar behöver kärlek.”

Nikki och Lan adopterar andra hundar som är ”lite annorlunda”, från hundar med fysiska funktionshinder som Roo till hundar med känslomässiga problem som Labrador Wendy – bra namn för en labrador som förresten.

Nikki sa att folk alltid reagerar bra på att se Roo leka med resten av hundarna och beskrev henne som ”en liten fighter”.

Hon sa: ”Folk brukade bli känslomässiga när de såg henne första gången men nu är de vana vid att se henne, ingen behandlar henne annorlunda än resten av våra hundar.

”Reaktionerna från människor som har sett Roo använda hjulen och fråga om dem har varit strålande.

”Alla har varit så stöttande av Roo. Hon visar att alla hundar kan älskas exakt likadant.

”Vi adopterade henne för att hon är en liten fighter, hon är väldigt stark och vi älskar henne.”