HomeHundarLabrador har fått sparken från ledarhundsträning - för att ha jagt ekorrar

Labrador har fått sparken från ledarhundsträning – för att ha jagt ekorrar

-

Som ordspråket säger: när en dörr stängs öppnas en annan. Tja, det verkar alltför sant för en bedårande labrador .

River, den femåriga hunden , fick nyligen sparken från sin ledarhundsutbildning för att hon var för stygg och hennes kärlek till att jaga ekorrar verkade ha tagit över. Inte direkt idealiskt när du riktar blinden.

Men hennes snälla karaktär gjorde henne till den perfekta kandidaten som terapidjur vilket innebär att hon nu har rekryterats av polisen för att bli terapihund och hjälpa utsatta offer och misstänkta.

Hon kommer nu att hjälpa människor som är unga eller lider av psykisk ohälsa när de tas i förvar och kommer att leda ett pilotprojekt vid Maidstone Police Station i Kent .

Sergeant Ian Sutton sa: ”Vi har ofta att göra med människor i kris och även om deras beteende har resulterat i arrestering, kan de lida av depression, ångest eller psykisk sjukdom.

”Unga människor kan också hamna i häkte och i vissa fall är de rädda och skrämda av upplevelsen, medan andra kan ha svårt att kommunicera.

”Att bli frihetsberövad kan förvärra dessa problem och vi är fast beslutna att säkerställa att polisförvar är en säker och stödjande miljö för både polis, personal och häktade. Vi letar alltid efter nya eller innovativa sätt att uppnå detta.”

Förvarshunden ska endast användas för frihetsberövade som är utsatta eller i behov av stöd för att hjälpa dem att handläggas genom frihetsberövande.

2016 ackrediterades River som terapihund av organisationen Pets as Therapy. Hon tillbringade en del tid med att stödja barn i en skola för specialpedagogik och har sedan dess fått en ny utmaning.

River bedömdes av Kent Polices hundenhetsutbildare för att säkerställa att hon hade motståndskraften för att hantera den oförutsägbara karaktären hos en polisstation, och klarade bedömningen framgångsrikt i december.

Sgt Sutton tillade: ”River har anslutit sig till teamet för att erbjuda känslomässigt stöd till människor som upplever svårigheter, hon ger en terapeutisk fördel för dem i kris och hjälper till att motverka en del av det negativa beteende vi ibland upplever i häkte.

”Sedan hon började arbeta med oss ​​har hon haft en märkbar positiv inverkan på dem hon har spenderat tid och atmosfären i häktet förbättras när hon är på skift.

”Detta tillåter personal och officerare att använda sin tid mer effektivt än att sprida situationer.”