HomeHundarKvinna blir förföljd av en främmande man - Hunden vaktar henne

Kvinna blir förföljd av en främmande man – Hunden vaktar henne

-

En kvinna har berömt sin hund för att ha hållit henne säker när en främling närmade sig när hon var ute och gick vid 05-tiden.

Matte var ute och gick med sin schäfer Toby i Merseyside runt klockan 04.50 när hon plötsligt blev förföljd av en främling.

När hon pratade med Polisen sa Lorraine att när hon kom till parkeringen, så hon en rödbrun bil som hade följt efter henne till där hon parkerade, men att hon inte tänkte så mycket på det just då.

Men när hon klev ur sin bil märkte hon att mannen gjorde samma sak och började sakta ta sig fram mot henne medan hon ”kollade av området” intensivt.

Bildkälla:  Alamy

Lorraine sa: ”Vid det läget började jag få panik och jag bara frös till.

”Jag kunde inte göra någonting, jag bara frös.”

När killen kom närmare passagerarsidan av Lorraines bil började Toby reagera på hans närvaro, vilket fick mannen att snabbt gå ifrån bilen.

Hon fortsatte: ”Toby började skälla och blev arg på honom och sedan sprang mannen direkt till sin bil och körde iväg snabbt.

Bildkälla:  Alamy

”Jag är bara väldigt glad att jag hade min beskyddare med mig. Han är naturligtvis en skyddande ras och på grund av vårt band kommer han alltid att skydda mig.”

Lorraine kände sig omskakad och ”skakad” av händelsen, eftersom hon ”inte visste hur hon skulle reagera”.

Hon sa att hon nu bara kommer att gå med Toby när hennes man är med.

I ett inlägg på Facebook sa Lorraine: ”Om jag hade varit ensam hade det här kanske varit en annan historia – Tur att min schäfer beskyddade mot mig.

”Jag har varit på den här platsen förut och det har aldrig hänt något liknande och det finns alltid folk som campar där över natten, så jag brukar aldrig tänka på något konstigt med att folk parkerade där uppe innan.

”Förhoppningsvis kommer det här inlägget att göra folk medvetna om att man ska vara extra försiktig, så glad att jag har en schäfer som skyddar mig.”

Lorraine sa att mannen var runt 180 – 190 cm lång, med en smal kroppsbyggnad och ett rakat huvud. Han var klädd i en svart träningsoverall och svart t-shirt.