HomeHundarHunden Timmy söker ett kärleksfullt hem efter 426 dagar hos olika kennlar

Hunden Timmy söker ett kärleksfullt hem efter 426 dagar hos olika kennlar

-

En bedårande men ensam hund letar efter en kärleksfull familj efter att ha tillbringat halva sitt liv på olika kennlar på ’Battersea Dogs & Cats Home’ i väntan på att få bli adopterad.

Timmy, en blandras som är nästan två år gammal, har tillbringat över 400 dagar i olika kennlar på ’Brands Hatch’ i hopp om att hitta sitt eviga hem.

Det finns ingen tidsgräns för hur länge ett djur får stanna på Battersea, men den genomsnittliga vistelsen för en hund är bara 35 dagar .

Timmy köptes ursprungligen från en säljare på en bensinstation innan han kom genom Battersea’s dörrar vid bara nio månader gammal, när hans ägare tyckte att hans valp liknande beteende var för svårt att hantera.

Men över ett år senare letar han fortfarande efter en familj att adopteras till.

En person på Battersea Brands Hatch sa: ”Timmy är en så kärleksfull, intelligent hund. Det är hjärtskärande att han har tillbringat mer än hälften av sitt korta liv på en kennel.”

Även om det är svårt att veta vilka raser Timmy består av med sina långa ben och spetsiga öron, är det rimligt att säga att han är en stilig liten blandras – vilket var den näst vanligaste typen av hund som togs till djurvälgörenheten förra året, med 500 kommer in på alla tre Battersea-platserna.

Batterseas personal fortsatte: ”Även om han kanske inte är lika önskvärda för vissa människor som deras renrasiga motsvarigheter, är de lika tillfredsställande och kärleksfulla husdjur.”

Timmy är en intelligent liten kille och skulle älska att ha någon att visa upp sina tricks för – han behöver bara någon som lär honom att vara en ”stor, modig” som hund.

”Denna nationella husdjursmånad hoppas Timmy verkligen att bli någons husdjur och bli en del av en familj,” sa Battersea.

”Han har lärt sig massor av nya trick medan han har varit på Battersea i hopp om att fånga någons uppmärksamhet; han vet hur man ringer på en klocka och hittar gömda leksaker men har ingen att visa upp dessa trick för ännu.

”Timmy är en så energisk, intelligent hund, som är ivrig att tillfredsställa sina ägare. Timmy skulle verkligen ha nytta av en hundträningsentusiast, som är villig att fortsätta sin träning och utöka sina färdigheter.

”Han älskar att umgås med sina favoritmänniskor men kan bli väldigt orolig när han lämnas ensam. Han behöver någon som lär honom att vara en stor, modig pojke och sakta spendera tid på egen hand.

”Timmy älskar att vara utomhus och är mest lämpad på landsbygden. Han älskar att få andra hund vänner att leka med, men skulle vara omtyckt på att vara den enda hunden i hemmet medan han fortfarande lär sig och utvecklas.”