HomeHundar7 enkla steg för att träna din nya valp

7 enkla steg för att träna din nya valp

-

Lågträning av din valp är ett bra sätt att hålla henne säker och glad när du är borta eller inte kan hålla ett öga på henne. Valpar är ökända för att komma in i allt när som helst. Även det renaste hemmet kan ha potentiella faror för din valp.

Att helt och hållet valpsäkra ett hem är nästan orealistiskt eftersom du inte kan ta bort varje sladd från marken eller valpnivå, och de kommer att hitta olika saker att tugga på som du inte ens förväntar dig. Husträningen och lådaträningsprocessen sker dock inte över en natt.

Det kommer att ta tid och tålamod att få din valp till den punkt där hon går i sin bur utan problem och väntar tills den är ute för att använda toaletten. Det bästa sättet att träna kennel är att börja med att känna till några enkla träningssteg.

Fortsätt läsa nedan för att lära dig hur man kenneltränar en valp idag!

 1. Introducera de två långsamt
  När du är redo att börja träna din valp, vill du introducera de två för varandra långsamt. Ställ upp lådan i ett rum där de kommer att känna sig inkluderade i familjen. En plats där familjen tillbringar mycket tid, till exempel ett vardagsrum eller håla, är acceptabelt.

Du vill dock undvika områden med hög gångtrafik , precis som entréer. Sedan kan du placera några av din valps favoritföremål inuti den. Du vill göra det så bekvämt som möjligt för henne.

Källa: Unsplash

Använd filtar och en leksak eller två, och glöm inte att göra lådan till en positiv sak. Tvinga henne inte till det. Låt henne nosa runt det och utforska det på sin egen tid.

Hon kanske till och med är nyfiken nog att gå in själv. Låt henne utforska det utan att du ens tar upp det. När hon inte längre är nyfiken på kan du gå vidare till nästa steg.

 1. Ge måltider i lådan
  Du kan nu börja ge din valp mat i lådan. Börja med att mata henne en eller två gånger med skålen bredvid lådan. Sedan kan du flytta skålen inuti lådan.

Låt henne vänja sig vid detta och flytta långsamt matskålen tillbaka längre in i lådan vid varje matning. Detta kan ta lite tid. När hon är bekväm med att äta på baksidan av lådan kan du börja stänga dörren medan hon äter.

När hon är klar, öppna dörren och låt henne komma ut. Gör detta några gånger. Du kan också vänta lite längre innan du öppnar lådan efter att hon har ätit klart för att hjälpa henne att vänja sig vid att vara i den utan att äta.

Källa: Unsplash
 1. Börja med korta tidsramar och beröm dem
  Nästa steg är att börja hålla henne i lådan under en kort tidsperiod och gradvis förlänga den tid hon har kvar i lådan. För den första sessionen, lämna henne i lådan i 5-10 minuter.

Lämna rummet under denna tid och kom sedan tillbaka för att släppa ut henne. När du fortsätter att göra detta kan du göra tiden du spenderar borta från henne i lådan längre och längre. När det är dags för henne att stanna i lådan medan du är borta, kommer hon inte ha lika mycket ångest.

Hon kommer att veta att du kommer tillbaka för att släppa ut henne och visa hennes kärlek snart.

 1. Placera lådan i sovrummet över natten
  Om du ska ha din valp i lådan över natten medan du sover, kan det vara bäst att placera lådan i sovrummet. Det hjälper till att lindra hennes ångest, att veta att du är där med henne i rummet.

Eftersom hon är en valp måste hon ta pauser i badrummet varje kväll . Att ha henne i rummet med dig gör det också lättare att höra henne när hon är redo att gå ut.

 1. Ha tålamod med dem
  Tålamod är ett måste när du tränar din valp i kennel eller låda. Kom ihåg att ha tålamod med henne. Hon är fortfarande en valp och lär sig vad som är tillåtet och inte.

Bli inte förvånad om hon råkar ut för några olyckor här och där. Det är viktigt att du har tålamod med henne för om du börjar associera lådan med negativitet, kommer hon med största sannolikhet att få ångest över att gå in i den och gnälla när hon är där.

 1. Kom ihåg att välja en låda som passar dem
  Glöm inte att hitta rätt låda för din valps storlek också. Du vill inte bara ha en låda som är tillräckligt stor för henne nu, utan du vill också ha en som är tillräckligt stor för henne när hon är fullvuxen också.

Fråga hennes veterinär om hur stor hon förväntas växa. Du vill då ha en låda för den hundstorleken. Hon ska kunna stå upp, vända sig om och lägga sig utan problem.

 1. Förläng inte tiden för länge
  Även om du vill att din valp ska lära sig att stanna i lådan medan du är borta och över natten, vill du inte ha henne där i mer än 3-4 timmar åt gången. Hon håller fortfarande på att lära sig att kontrollera sin blåsa och kommer att behöva tas ut på promenader regelbundet.

Om hon stannar i lådan för länge, kommer hon att råka ut för olyckor och kommer att sitta i en enda röra. Det är också viktigt att hon får tillräckligt med lektid och motion , så hon bör inte ligga i lådan en hel dag.

Följ dessa boxträningstips för en glad och frisk valp När du är redo att träna din valp i lådan, se till att följa dessa lådaträningstips som anges ovan! Ha den här guiden till hands om du behöver gå tillbaka till den.